Preduzeće

ODRŽIVOST & USKLAĐENOST

Održivo poslovanje

Održivost koja pokreće!

Stabilnost, pouzdanost, humanost, emocije opisuju smisao i svrhu naše grupacije. Održivost i partnerstvo dvije su temeljne vrijednosti koje su nam posebno važne i koje nas prate u našim dnevnim aktivnostima.

Iskrenost i pouzdanost vrlo su važne osobine koje su sadržane i u našem sloganu:

RECA | SPAJA. DELUJE. POKREĆE.

SPAJA. Stabilnost, sigurnost, kvaliteta i dugotrajna tradicija.
Time ostvarujemo dugotrajne i sigurne poslovne odnose.

POKREĆE. Partnerstvo koje se živi.
Samo ako nešto pokrećemo onda i stvaramo održivu korist i dugotrajnu perspektivu.

INSPIRIŠE. Mi smo izvor inspiracije.
Inspiracija predstavlja emocionalnost koju dnevno ostvarujemo s našim kupcima.

Briga za društvo i zaštitu okoline, poverenje, iskrenost i pošteni međusobni odnos mogu se povezati sa zdravom težnjom za rastom i profitabilnim poslovanjem. Uvereni smo, da je za nas održivi razvoj strateški faktor uspeha i bitna konkuretna prednost. Samo profitabilna i uspešna preduzeća mogu dozvoliti troškove usmerene na korist društva i ekologije. Naša zdrava poslovna situacija, priznanja od naših poslovnih partnera i mnoga javna priznanja pokazuju nam da smo na dobrome putu.

Usklađenost ima najveći prioritet

U Kellner & Kunz-u i u RECA grupi, usklađenost uživa najviši prioritet, zajedno sa visokim standardima kvaliteta, proaktivnom zaštitom životne sredine i održivošću u upravljanju, u pitanjima odgovornosti zaposlenih iu svim operativnim procesima.

Upravni odbori Kellner & Kunz AG i generalni direktori svih kompanija u RECA Grupi su izričito posvećeni poštenoj konkurenciji i poštovanju svih važećih nacionalnih i međunarodnih zakona, posebno u pogledu korupcije, mita i nameštanja cena, koji su strogo odbačena i nikako tolerisana volja. Kellner & Kunz AG ima niz smernica u kojima su relevantna pravila ponašanja jasno formulisana. Svaki zaposleni je o tome obavešten i obučen u skladu sa tim.

Efikasne smernice i zaštitne mere
Efikasne bezbednosne smernice, adekvatna bezbednosna organizacija i ljudi koji se pridržavaju i koriste ove smernice su ključni faktori bezbednosti i treba da nastave da podržavaju uspešan korporativni razvoj!

Vorstand Mag. Astrid Siegel Vorstand Mag. Astrid Siegel Vorstand Mag. Astrid Siegel Vorstand Mag. Astrid Siegel
RECA SLUŽBENIK ZA USKLAĐENOST GRUPE I ČLAN UPRAVNOG ODBORA, KELLNER & KUNZ AG

„Usklađenost ima najveći prioritet u svim oblastima naše kompanije. Stalna obuka za službenike za usklađenost i sistem interne kontrole obezbeđuju poštovanje pravila i zakona.”

Mag. Astrid Siegel
pregled
Ekološki materijal za pakovanje
Održive kutije za transport
Održiva usluga
Politika ekološki prihvatljivih proizvoda
Energija, klima i životna sredina
pregled
Ekološki materijal za pakovanje
Ekološki materijal za pakovanje

Robu koja se isporučuje u centralno skladište u Velsu naši dobavljači moraju propisno upakovati kako bi se sprečila šteta. Zbog sve većih količina robe konstantno raste i količina ambalažnog materijala. Na prvi pogled, transportna ambalaža se pretvara u neupotrebljiv stari materijal, čije odlaganje izaziva troškove.

Ali ne sa Kellner & Kunz. Mašina za pakovanje za reciklažu se koristi za stvaranje materijala za punjenje od ambalaže, koji se zatim koristi za slanje vaših paketa. Kartonske kutije se seckaju i pune u jastuke, koji se zatim koriste kao materijal za punjenje za zaštitu robe za otpremu. Pakovanje je stoga u potpunosti napravljeno od papira, a ne od plastike. Kada kupac otvori neki od naših paketa, ne nalazi trake papira kao materijal za punjenje, već čiste jastučiće koje može da nastavi da koristi ili da odloži kao otpadni papir.

Ekološki materijal za pakovanje stvara zadovoljstvo kupaca i smanjuje troškove za punjenje i odlaganje materijala, odnosno WIN-WIN situacija.

Održive kutije za transport
Održive kutije za transport

Stabilnost pakovanja za otpremu igra glavnu ulogu u pogledu prikladnosti usluge paketa. Kao deo proširenja logistike, korišćen je novi, ekološki prihvatljiv proces pakovanja. Kartonske kutije se pre otpreme seku na optimalnu veličinu, što značajno smanjuje materijal za punjenje. Zbog kompaktnijeg pakovanja, manja je šteta pri transportu, što dovodi do većeg zadovoljstva kupaca, odnosno VIN-VIN situacije.

Održiva usluga
Održiva usluga

Održive usluge u upravljanju C-delovima:
Mnogi inovativni i dobro osmišljeni sistemi usluga doprinose ekološki prihvatljivoj upotrebi resursa. Nove tehnologije i stalni razvoj efikasnih sistema su fokus i doprinose održivosti.

Sistem za pranje kontejnera: RECA KANBAN sistemi sa kontejnerima za višekratnu upotrebu
Osnova našeg RECA KANBAN sistema su ekološki kontejneri za višekratnu upotrebu. Izbegavate materijal za pakovanje i obezbeđujete optimalno korišćenje prostora na policama. Da bismo ponovo mogli da koristimo kontejnere, oni se čiste u sopstvenoj KANBAN praonici i vraćaju u sistemski ciklus.

Politika ekološki prihvatljivih proizvoda
Politika ekološki prihvatljivih proizvoda

Sa našom ekološki orijentisanom politikom proizvoda, želimo da generišemo optimalne koristi za kupce i, pre svega, zaštitimo životnu sredinu. Veoma nam je važno da koristimo najbolje dostupne tehnike za zaštitu životne sredine. Sa našim RECA asortimanom proizvoda, pridajemo veliki značaj ekološkim poboljšanjima i mogućnostima recikliranja (primeri: H1 hemijska linija, sistemi za punjenje hemikalija).

Upravljanje opasnim supstancama
Profesionalno upravljanje opasnim supstancama nam je veoma važno. Ovo uključuje klasifikaciju i obeležavanje hemikalija u skladu sa GHS regulativom, bezbednosnim listovima, savesnu procenu rizika hemijsko-tehničkih proizvoda, skladištenje opasnih materijala i stalnu obuku zaposlenih.

Inovacije proizvoda stvaraju prednosti za kupce
RECA ima sluh direktno na tržištu i ova blizina nam omogućava da razvijamo sofisticirane proizvode. Kulminacija ove uspešne priče je RECA linija čegrtaljki, koja je osvojila nagradu za dizajn 2017. Shodno tome, nova RECA čegrtaljka impresionira jedinstvenom kombinacijom kvaliteta i inovacije – pravi održivi alat!

Energija, klima i životna sredina
Energija, klima i životna sredina

Kellner & Kunz preduzima mnoge održive i ekološki prihvatljive mere.

Korišćenje daljinskog grejanja
Korišćenjem daljinskog grejanja, mi smo pionir u zaštiti životne sredine i održivosti. Prelaskom na daljinsko grejanje dali smo signal mnogim velikim preduzećima u Velsu.

Sistem hlađenja pomoću podzemnih voda
Da bi se obezbedila održiva klimatizacija proširenja u Marcusstrasse, oslanjalo se na korišćenje podzemnih voda. Dizajnirani sistem za hlađenje sa hlađenjem vodom iz bunara je znatno jeftiniji u smislu potrošnje energije od konvencionalne proizvodnje rashladne vode sa vazdušnim hlađenjem čilera. Uštede električne energije prikazane su u uporednom proračunu između konvencionalne tehnologije i izabranog sistema hlađenja koji koristi podzemne vode. Korišćenjem podzemnih voda moglo bi se uštedeti ukupno 102.500 kVh. To odgovara godišnjoj potrošnji električne energije 20 porodičnih kuća.

Ponašanje uštede energije
Uz samo nekoliko mera, svako može pomoći u uštedi energije na radnom mestu i tako zaštiti životnu sredinu. Naši zaposleni se kroz različite medije stalno informišu i obaveštavaju o potrebi uštede energije. Ovo uključuje, na primer, razumnu upotrebu klimatizacije, grejanja i osvetljenja. Svakodnevno isključivanje ekrana, računara i štampača na kraju rada je nešto što se podrazumeva u svakom odeljenju.

Kontakt
Kontakt
Zatvori
Morate da prihvatite kolačice da bi ste koristili ovu formu
Vaša kontakt osoba:
RECA Srbija d.o.o
RECA Srbija d.o.o
Pančevački put 36/V ,11210 Beograd
Rujana Radelić
Rujana Radelić
E-Business Support
Nenad Petrović
Nenad Petrović
Product trener
Robert Čoti
Robert Čoti
Key Account Manager Business Unit Industry
Dejan Milenković
Dejan Milenković
Key Account Manager Business Unit Industry
Dejan Stojanović
Dejan Stojanović
Key Account Manager Business Unit Industry
Srđan Gajić
Srđan Gajić
Industry Department
Bojana  Ćirić
Bojana Ćirić
Compliance Officer
RECA Opremanje vozila
RECA Opremanje vozila
Molim Vas potvrdite da niste Robot
Hvala za vašu poruku!
Vaša kontakt osoba će stupiti u kontakt sa vama

Ceo naš asortiman
pretražujte na mreži

Tehnologija pričvršćivanja
Tehnologija pričvršćivanja
zum Katalog
Građavina
Građavina
Download
Cela biblioteka medija
Cela biblioteka medija
Preuzimanje Brosura